Gero Fitness Gerotatie (11310)

€4.852,10
Artikelnummer: 11310
Beschikbaarheid: In backorder

De Gerotatie is een bijzonder veelzijdig oefentoestel voor;

  • armoefeningen
  • beenoefeningen
  • buiktraining
  • rugtraining
  • schouderoefeningen.

De oefeningen worden uitgevoerd door een instelbare hefboom aan te duwen of aan te trekken. De beginstand van de roterende hefboom kan op 360 graden worden ingesteld en er kan vervolgens tegen de hefboom worden geduwd of aan de hefboom worden getrokken. Doordat de hefboom in twee richtingen belastbaar is kunnen er veel meer oefeningen met het toestel worden uitgevoerd.
Voor de staande oefeningen zijn extra handgrepen voor steun tijdens het trainen aangebracht. Aan de onderzijde van de Gerotatie is een aluminium grondplaat geplaatst voor stevigheid van het toestel.
Bij specifieke oefeningen of een gladde vloer wordt geadviseerd om het toestel te verankeren aan de muur. Montagegaten voor muurmontage zijn reeds aanwezig.
Exclusief Gerobank oefenbank

Een uniek onderdeel van de Gerotatie is het feit dat het draaipunt van de hefboom met een eenvoudige handeling kan worden ingesteld in hoogte tussen 55cm en 83cm vanaf de grond gemeten. Door deze unieke eigenschap kunnen zowel staande als zittende oefeningen worden uitgevoerd.
Het is mogelijk om vanaf een oefenbank of stoel te trainen maar ook rechtstreeks vanuit de rolstoel. Zowel linksom als rechtsom belasten van de hefboom is mogelijk, in beide gevallen wordt de weerstandsstapel geactiveerd met het ingestelde gewicht.

De hefboom kan op elk gewenst beginpunt worden ingesteld. Zodra de hefboom op een specifieke stand is ingesteld kan er aan de hefboom worden getrokken of tegen de hefboom worden geduwd, in beide gevallen is er weerstand. De lengte van de hefboom is instelbaar in 8 stappen De hefboom is voorzien van een rond kussen welke met kunstleder is bekleed en twee handgrepen. Het ronde kussen wordt gebruikt bij beenoefeningen en de buik- en rugspiertraining. De handvaten aan de zijkant van het ronde kussen worden gebruikt tijdens de oefeningen van de armen en schouders.  Het ronde kussen kan met de borst of met de schouders of rug worden weg geduwd. De handvaten aan de zijkant van het ronde kussen kunnen met de handen worden vastgepakt en worden gebruikt voor zowel duw- als trekoefeningen voor training van de armen en schouders.

De Gerotatie beschikt naast de oefeningen met de hefboom ook over een pulley waarmee diverse oefeningen kunnen worden uitgevoerd. De oefeningen kunnen staand voor het toestel worden uitgevoerd maar ook zitten vanaf een Gerobank of vanuit een rolstoel

Afmeting verpakking (pallet) 120x80x210cm (LxBxH)
Gewicht +/- 150kg
Oppervlakte toestel 140x80cm
Trainingsoppervlakte toestel circa 200x150cm
Materiaal staal, overwegend koker 80x30mm
Kleur aluminium grijs - Ral 9007
Weerstand 50kg gewichtstapel, per 5kg instelbaar
Topblokbeugel ja, inclusief 0,5kg en 1,25kg gewichten
Steekblokkenlift nee
Bekleding nvt
Zithoogte nvt
Oefenen rechtstreeks vanuit de rolstoel ja
Stroomaansluiting nee
Garantie 1 jaar op materiaal- en constructiefouten
Levertijd 2-5 weken
0 sterren op basis van 0 beoordelingen