Nieuw: TrueTrainer

TrueTrainer: al het goede van de TrueBike in een kleine verpakking
TrueKinetix lanceert een direct drive trainer boordevol innovaties om binnen fietsen aangenamer en efficiënter te maken.

TrueKinetix, de Nederlandse bedenker van de prijswinnende TrueBike, lanceert nu de TrueTrainer. ’s Werelds eerste direct drive trainer die de belasting van buiten fietsen exact nabootst. De TrueTrainer is ontwikkeld in Nederland samen met TU Delft en TU Eindhoven en wordt in Nederland geproduceerd.  Naast de bekende TrueForce Technologie biedt hij ook innovaties zoals Live trainingsdata zonder extra apps of software en Virtual Gears, waar je zonder van cassette te wisselen 400 virtuele gearsets kan uitproberen. Verder werkt de trainer volledig op de energie van de rijder en trekt geen extra stroom uit het stopcontact. 

True Force Technologie                    
De belangrijkste innovatie is de TrueForce Technologie. Hiermee levert de TrueTrainer als enige trainer spot-on trapkracht die precies bij je past. Deze techniek is ontwikkeld samen met TU Delft en TU Eindhoven. Deze prijswinnende technologie is ook verwerkt in de TrueBike en is een alternatief voor een traditioneel vliegwiel. De weerstand wordt helemaal digitaal gegenereerd via robotica en een sterke motor, waardoor de trainer geen restricties heeft die worden bepaald door het gewicht van een vliegwiel. Het resultaat? Binnen trainen voelt eindelijk als buiten fietsen en je krijgt een veel betere workout.

De TrueTrainer kan een maximale weerstand van 2600 watt genereren, genoeg voor de allerbeste sprinters ter wereld. De trainer simuleert daarnaast maximaal 15% stijgingspercentage, ruim voldoende voor iedere software, waaronder Zwift, Rouvy of TrainerRoad.

TrueTrainer

Boordevol innovaties

  • De TrueTrainer is uitgerust met het gepatenteerde Virtual Gears waarbij je, zonder van cassette te wisselen, virtueel elke van de 400 gearsets kunt gebruiken in je training. Deze functie werkt als volgt: als je bijvoorbeeld een 11-25 cassette op de trainer hebt geïnstalleerd, kun je in de app aangeven dat je een virtuele 11-32 cassette wilt. Als je schakelt, compenseert de trainer de versnelling, waardoor het voelt dat je een lichtere versnelling trapt. Het 25-tands tandwiel voelt dus aan als een 32-tands. Zo kun je bijvoorbeeld goed trainen voor een rit in de bergen zonder je cassette te verwisselen. De TrueTrainer wordt geleverd met speciaal ontwikkelde cassettes.
  • Al trainend wek je energie op en deze wordt in de accu opgeslagen. Met deze energie wordt de trainer aangestuurd. Via de unieke USB-poort kun je ook je mobiel of tablet opladen met je eigen trap-energie.
  • De TrueTrainer maakt live trainingsdata (zoals cadans, vermogens, etc.) zichtbaar. Je sluit een TV of monitor aan op de unieke HDMI-poort en je hebt direct zicht op je live trainingsdata zonder dat je daar een app of extra software voor nodig hebt.
  • Daarnaast is er een ingebouwde Wifi-antenne die zorgt voor automatische updates en een storing loze verbinding met trainingsapps zoals Zwift en Rouvy.
  • De TrueTrainer is een van de lichtste trainers op de markt. Door het ontbreken van een vliegwiel weegt de trainer namelijk slechts 15kg, hij is dus makkelijk te verplaatsen.
  • De TrueTrainer is geconstrueerd om flexibel te zijn. Het voelt het alsof er een ingebouwde rocker-plate is. Hierdoor kan de trainer lichtjes heen en weer bewegen, wat het realistische weggevoel alleen maar versterkt.

Vanaf 29 september verkrijgbaar
De TrueTrainer is vanaf 29 september te verkrijgen bij NiemanSports, zowel online als in de winkel. De instapversie, de TrueTrainer Base, is te koop voor 1.499 euro. De meeste uitgebreide versie, de TrueTrainer Max, is te koop voor 1.999 euro. Als introductieaanbod krijg je tot 15 oktober 2022 een TrueTrainer Max voor de prijs van een TrueTrainer Base.

TrueTrainer